Swisha Skatteverket – nu är det möjligt

Nu kan du betala in skatt till Skatteverket via Swish. Men än så länge går det enbart som privatperson, inte som företag.

 

Det är enkelt, mindre risk för fel och det går snabbare att betala. Tre fördelar som Skatteverket tror att många kommer att uppskatta när myndigheten nu inför möjligheten att betala med Swish. Det går dock inte att betala mer än 15 000 kronor per dygn. Är summorna som ska in till Skatteverket större än så är det fortfarande bankgirot som gäller.

 

– Vi väntar oss att många som ska betala sin kvarskatt den 12 november kommer att använda möjligheten, säger Kennet Mattsson, tillförordnad sektionschef på Skatteverket.

 

När betalningen sker via Swish kan Skatteverket se maskinellt vem betalningen kommer ifrån och vad det är som personen vill betala för. Det förutsätter dock att den ska betala är inloggad på skatteverket.se, antingen via dator eller via telefon.

 

På Skatteverkets webb uppger man att det än så länge bara är skatt som går att betala med Swish, och att tjänsten bara gäller privatpersoner.

 

Läs mer om tjänsten på Skatteverkets webb

Denna text publiceras i samarbete med tidningen Resultat